Malzemeler :
- 4 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 6 adet tavuk baget
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı :
1 soğan 4'e bölünür. Tuz, karabiber, su ile tavuklar haşlanır. Pirinç sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletilir, süzülür. Kalan soğan iyice kıyılır. Yağlarla beraber kavrulur. Süzülen pirinçte eklenir, biraz daha kavrulur. Bir tepsiye alınıp bagetler tam ortaya düzgünce yerleştirilir. Üzerine geçene kadar tavuk suyu eklenir. Tuzu kontrol edilir. Üzeri yağlı kağıt ile örtülür. 190 derece fırında pirinç yumuşayana kadar pişirilir. Yaklaşık 10 dakika dinlendirilir. Servise sunulur.
- 4'e bölünen soğanları tavuğun haşlama suyuna koyun.
- Bu pilava Rumeli pilavı da denilebilir.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder