Malzemeler :
- 1 limon
- 5 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 kase yoğurt
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Biraz sıvı yağ
Yapılışı :
Patatesler iyice haşlanır, ezilir. Geniş bir kaba alınır. Sıvı yağ, limon suyu ve baharatlarla yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde yuvarlanır. Kıyılmış yeşilliklere her tarafı bulanır. Ortasına parmakla çukur açılır. Yoğurt içlerine paylaştırılır. Rendelenmiş ve sotelenmiş havuç üzerine pay edilir. Soğuk servis edilir.
- Havuç sotesi : Havucu kısık ateşte kendi suyu çıkana kadar kavurun. Suyunu çekince alıp soğumaya bırakın. İsteğe göre toz şeker ile de soteleyebilirsiniz.
- Resimde ki gibi, isteğe göre maydanozsuz yuvalarda elde edebilirsiniz. :) Ben maydanoz sevmediğim için kendime bi tabak ayırmıştım da. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder