Malzemeler :
- 200 gram kuru bamya
- 2 limon
- 3 adet kuru soğan
- 125 gram tereyağ
- 200 gram kuzu kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
Yapılışı :
Bamyalar bir bezin içine alınıp ovulur. Tencereye biraz su, tuz ve yarım limon sıkılır. Bamyalar haşlanıp iplerinden çıkartılır. Çorba tenceresine soğan ince kıyılır. Tereyağ ve etler eklenir. Pembeleşene kadar kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur. Sıcak su ilavesi ile etler yumuşayana kadar pişirilir.
Haşlanan bamya, bir limon suyu ve tuz eklenir. Yaklaşık 20 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.
- Bamyaları havlu peçete ile de ovabilirsiniz. Ovmanın amacı üzerinde ki tüylerinin çıkmasıdır.
- Bamyaları yumuşayana kadar haşlayın.
- Konya yöresine ait bir çorbadır. Eskiden yemek aralarında azar azar içilirmiş ki sindirimi kolaylaştırsın diye. Faydalı bir çorbadır yanii :)
- Birde bamyaları kattıktan sonra fazla karıştırmayın, yoksa bamyalar salyalanır ve kötü görüntü oluşturabilir.
- Kuru bamya ben ilk defa gördüğüm için elimde fotoğrafını çektim, sizden de bilmeyenler vardır belki aktarda satılıyomuş, markette bulamazsınız. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder