ENGİNAR ÇORBASI












Malzemeler :

  • 3 adet enginar
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Dereotu
Yapılışı :

Enginarlar minik minik doğranır. Limonlu suda haşlanır. Çorba tenceresinde yağ ve un pembeleşene dek kavrulur. Biraz soğuk su ile açılır. Enginarlar suyu ile eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Ilıştırılan krema eklenir. 1-2 dakika pişirilir. Tuz eklenip altı kapatılır. Kıyılmış dereotu ile servise sunulur. 
  • Mayhoş bir çorbadır.
  • Evde enginar yemeyen varsa içine patates doğrayıp blender dan geçirin, hiç farketmez bile.  :)






                                                                   
                                                          Afiyet Olsuun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...