Malzemeler :
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
Yapılışı :
Mercimek ayıklanır. Yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Suyu süzülür. 1 bardak un ve yarım tatlı kaşığı tuz, yarım bardak su ile yoğurulur. 5 dakika dinlendirilir. Unlanmış tezgahta açılır. Önce erişte gibi kesilir. Sonra kare kesilir. Mercimeğin üzerine sıcak su eklenir. Kaynayınca hamurlar eklenir. Sarımsaklı yoğurt, çorba suyuyla ılıştırılır. Yavaşça mercimeğe eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Tuz ekleyip altı kapatılır.
- Kesilen hamurlardan bir avuç ayırın. Ayırdığınız hamurları tereyağ da kızartın. Nane ve biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Daha lezzetli olacaktır. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder