TUTMAÇ ÇORBASI











Malzemeler :

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı pul biber
Yapılışı :

Mercimek ayıklanır. Yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Suyu süzülür. 1 bardak un ve yarım tatlı kaşığı tuz, yarım bardak su ile yoğurulur. 5 dakika dinlendirilir. Unlanmış tezgahta açılır. Önce erişte gibi kesilir. Sonra kare kesilir. Mercimeğin üzerine sıcak su eklenir. Kaynayınca hamurlar eklenir. Sarımsaklı yoğurt, çorba suyuyla ılıştırılır. Yavaşça mercimeğe eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Tuz ekleyip altı kapatılır. 
  • Kesilen hamurlardan bir avuç ayırın. Ayırdığınız hamurları tereyağ da kızartın. Nane ve biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Daha lezzetli olacaktır.  :) 




                 Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...