İÇLİ KÖFTE












Malzemeler :

  • 1 kg. ince bulgur
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
İç Malzeme :
  • 1 kuru soğan
  • Yarım kg. kıyma
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :








Soğan yemeklik doğranır. Yağ ve kıyma ile beraber tencereye alınır. Suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Baharat ve ceviz içi eklenip altı kapatılır. Akşamdan yapılıp dolapta soğutulur. 














Bulgur, irmik ve tuz karıştırılır. Biber salçası eklenir. Üzerine gelene dek sıcak su eklenir, ağzı kapatılır. 10 dakika bekletilir. Yoğurma tepsisine alınır. 1 bardak un ve yumurta akı eklenir. Soğuk su ilavesi ile bulgur hamur gibi olana kadar yoğurulur. Limon büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanır. Avuç içinle parmak yardımıyla oyulur. Kıymalı harçtan konulur ve ağzı kapatılır (eller sürekli ıslatılır). Büyükçe bir tencereye su, tuz ve yarım limon konulur. Kaynayınca köfteler atılır. Yüzeye çıkanlar kepçeyle alınır. Üzerine tereyağ gezdirilir.
  • Bulgur yoğurulurken her seferinde yarım çay bardağı kadar  su dökülüp tekrar yoğurulur. Uzun bir süre böyle yoğurulur. Hamurun kıvamı en önemli noktasıdır, içli köftenin.






                                           Afiyet Olsuun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...