TÜRLÜ GÜVEÇ











Malzemeler :

  • 300 gr. dana veya kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy havuç
  • 200 gr. taze fasulye
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy kabak
  • 150 gr. bamya
  • 3 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı :

Sebzeleri ayıklayıp temizledikten sonra istediğiniz şekilde ayrı ayrı kaselere doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırıp eti ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca sırasıyla havucu, taze fasulyeyi, patlıcanı, biberi, kabağı, kerevizi, domatesi ve bamyayı ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırdıktan sonra çok kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar kendi suyuyla pişirin.





                                                                      Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...