Malzemeler :
- 125 gr. kuşbaşı et
- 500 gr. kuru fasulye
- 150 gr. tereyağ
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Reyhan (İsteğe göre)
- Kara biber
- Kırmızı pul biber
Fasulyeleri bir gün öncesinden ıslatın. Daha sonra diri kıvamda haşlayıp süzün. Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Eti ekleyin. Arada bir karıştırarak 10 dakika kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ve 1 su bardağı suda inceltilmiş salçayı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup baharatlarını, tuzunu ve fasulyeleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder