Malzemeler :
- 4 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 300 gr. kıyma
- 4 adet orta boy domates
- Birkaç dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- 3 adet çarliston biber
- Sıvı yağ
- 5 adet sivri biber
Patlıcanların saplarını kısaltın ve alacalı soyun. Bıçak yardımı ile gövdesine çizik atıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra sudan çıkartıp süzdükten sonra kurulama beziyle iyice kurulayın.
Patlıcanı kızgın yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzün. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp sıvı yağda biraz kavurup kıymayı ekleyin. Küçük doğranmış biberleri ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymalı karışımı ocaktan alın, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Karışımı, her patlıcanın ortasında ki boşluğa paylaştırın. İsteğe göre üzerlerine dilimlenmiş domates ile sivri biber yerleştirin. Sosu için 2 bardak sıcak suda salçayı çırpın ve bu sosu tepsinin kenarından dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri iyice kızarıncaya dek pişirin. Maydanoz yaprağıyla süslenmiş tabakta sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder