Malzemeler :
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı buğday
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- Kemik
- Tuz
Üzerine :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nane
Yapılışı :
Buğday yıkanır. Kemikle beraber iyice haşlanır. Nohutla beraber çorba tenceresine alınır. Et suyu eklenir. Yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Yoğurt ve un bir kasede çırpılır. Su ile inceltilir. Kaynayan çorbaya eklenir. 3-4 dakika daha kaynatılır. Tuz eklenip altı kapatılır. Tereyağ da kızdırılan nane üzerine gezdirilir. Sıcak servis edilir.
- Bu çorbaya kemik atmazsanız lezzetini alamazsınız. Çorba piştikten sonra kemikleri ayırın. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder