TOYGA ÇORBASI













Malzemeler :
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Kemik
  • Tuz
Üzerine :
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nane
Yapılışı :

Buğday yıkanır. Kemikle beraber iyice haşlanır. Nohutla beraber çorba tenceresine alınır. Et suyu eklenir. Yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Yoğurt ve un bir kasede çırpılır. Su ile inceltilir. Kaynayan çorbaya eklenir. 3-4 dakika daha kaynatılır. Tuz eklenip altı kapatılır. Tereyağ da kızdırılan nane üzerine gezdirilir. Sıcak servis edilir.
  • Bu çorbaya kemik atmazsanız lezzetini alamazsınız. Çorba piştikten sonra kemikleri ayırın.  :)



                                                                          Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...