YUFKALI KÖFTE














Malzemeler :

  • Yarım kg. kıyma
  • Bayat ekmek içi
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı
  • 1 kuru soğan
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Kara biber
  • 2 adet yufka
Üzerine :
  • Mantarlı sos
  • Domatesli sos
  • Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :

Yoğurma kabına yufka ve yumurta hariç kalan malzemeler konulup köfte yoğurulur. İkiye ayrılır. Köfte rulo yapılır. 











1. yufka tezgaha serilir. İçine çırpılmış yumurta sürülür. 











İkiye katlanır. Geniş kısmına rulo yapılmış köfte konulur. Kenarları kapatılır. 












Sıkıca sarılır. Üzerine tekrar yumurta sürülüp iki parmak kalınlığında kesilir. 2. yufkayla da aynı işlem yapılır. 




















Kesilen köfteler kağıt serili tepsiye dizilir. 180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine sos dökülerek servise sunulur.
  • Köfte sert olursa çok az su serpiştirebilirsiniz, içinde yumurta olmadığı için piştiğinde daha sert olacaktır.
  • Üzerine, damak zevkinize göre bir sos yapabilirsiniz :
Mantar sos : Mantarları iri iri doğrayıp az sıvı yağda suyunu çekene kadar pişirin. Domates ve sarımsak rendesini de katıp biraz pişirip üzerine dökebilirsiniz.
Domatesli sos : Domates ve sarımsak rendesini sıvı yağda biraz pişirin. 1 yemek kaşığı salça katarsanız daha hoş tat verecektir.

Sarımsaklı yoğurt : Yoğurdun içine sarımsak rendeleyin. Üzerine tereyağ kızdırıp kırmızı biberle tatlandırabilirsiniz.





                                                                 Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...