Malzemeler :
- 1 paket kesme makarna (kısa kalem makarnası)
- 4 dal taze soğan
- 1 kırmızı etli biber
- 1 küçük krema
- 1 paket mantar
- 2 diş sarımsak
- 250 gr. ıspanak yaprağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peynir rendesi
Yapılışı :
Mantar ve sarımsak ince kıyılır. Biraz sıvı yağda kavrulur. Şerit doğranan kırmızı biber, ince doğranan ıspanak yaprakları ve taze soğanda eklenir. Kavurmaya devam edilir (suyunu çekene kadar). Krema, tuz ve karabiberde eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Haşlanıp süzülen makarna sosa eklenir. 3-4 dakika daha kaynatılır. Yoğunlaşması sağlanır. Makarna sıcakken servis tabağına alınır. Üzerine rende kaşar peyniri serpilir. Sıcak yenilir.
- Mantar konserve de olabilir, işiniz daha kolay olacaktır.
- Makarna paketinin üstünde kesme veya kısa kalem yazanı bulamazsanız bu makarna için fetuçini yazan makarnalarda var, ondan alın. Verev şekilde kesilmiş olması lazım. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder