TAHİNLİ KEK









Malzemeler :

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 8 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Aldığı kadar un (en az 2 bardak)
Yapılışı :

Yumurta ve şeker 5-6 dakika çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ ve tahin eklenir. Biraz daha çırpılır. Un ve kabartma tozu ilave edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, kalan 4 yemek kaşığı tahin düzgünce dökülür. Dövülmüş ceviz içi ve çok az toz şeker serpilir. Servise sunulur.


  • Önemli bir püf noktası vereyim, kekinizin kabarmasında yumurtanın tazeliği önemlidir. Elinizle yumurtanızı salladığınızda sallanmıyorsa taze demektir, sallanıyorsa lütfen başka bir yumurtayla kekinize devam edin.  :)




                                                               Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...