TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE










Malzemeler :

  • 1 paket margarin veya tereyağ (yumuşak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 yumurta (akı dışına)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Aldığı kadar un
Yapılışı :

Yoğurma kabına şeker ve tahin alınıp elle iyice karıştırılır. Yumurta sarısı ve kalan malzemeler eklenip katı bir hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır, önce yumurta akına sonra dövülmüş ceviz içine batırılır. Cevizin birazı da içine konulursa daha lezzetli olur. 170 derece fırında biraz kızarıp çatlayana dek pişirilir. Tabağa alınıp servise sunulur.






                                                        Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...