ŞEKERPARE














Malzemeler :

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (1 sarı üzerine)
  • Fındık içi
  • Aldığı kadar un
Şerbet İçin :
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon
Yapılışı :

Fındık içi ve 1 yumurta sarısı hariç kalan malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. 10 dakika dinlendirilir. Küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Bütün fındık ortasına batırılır. 










Az yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derecede üzeri hafif çatlayıp kızarana dek pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbet dökülür. 
  • Şerbet için su, şeker ve yarım limon kesip kaynamaya bırakabilirsiniz.
  • Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurabilirsiniz, yoksa yumuşak bir şekerpareniz olur.  :)
  • Bu tariften iki tepsi şekerpare yapabilirsiniz.




                                                               Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...