Malzemeler :
- 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
- 7-8 kaşık zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- 1 demet akdeniz kıvırcığı
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay bardağı parmesan peyniri
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Kara biber
- 5-6 adet kiraz domates
Yapılışı :
Mayonez, hardal, rende sarımsak, limon suyu, 3-4 kaşık zeytinyağı, tuz ve kara biberle güzelce çırpılır. Yıkanıp süzülen kıvırcıklar iri iri doğranır. Bu sosla harmanlanır. Ekmekler fırında biraz kızartılır. 1 tavaya alınır. Zeytinyağı, kırmızı pul biber ve kekikle harmanlanır. Tavada biraz döndürülür. Salata servis tabağına alınır. Dilimlenmiş domates, parmesan peynir ve ekmekler serpiştirilir. Servise sunulur.
- Bu salatanın üzerine ekmek yerine kızarmış ve küp küp doğranmış tavuk veya ette konulabilir, aynı baharatlarla birlikte tabii :)
- Parmesan peyniri rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bulamazsanız yerine eski kaşar peynirini rendenin uzun tarafıyla rendeleyin.
- Kıvırcıkları bıçak değdirmeden elinizle kopartırsanız besin değerini öldürmeden daha sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder