Malzemeler :
- 3 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşlanmış ıspanak
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin :
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı :
Ispanak haşlanıp blender dan çekilir. Yumurta ve şeker mikserle 5-6 dakika çırpılır. Yağ, süt, çekilmiş ıspanak, vanilya, kabartma tozu ve unu eklenir. İyice karıştırılır.
Yağlanmış, unlanmış yuvarlak bir kalıba dökülür. 170 derece fırında pişirilir. Kek ılıyınca ortadan ikiye kesilir. Ortasından biraz kırıntı ayrılır. Ilınan krema ortaya sürülür.
Üst tabanı kapatılır. Artan krema sürülür. Biraz soğuyunca çırpılıp soğutulan krem şanti düzgünce üzerine yayılır. Ayrılan kek kırıntıları üzerine serpilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Krema :
Un ve yağ 2-3 dakika kavrulur. Süt ve şekeri eklenip koyulaşana kadar pişirilir.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder