Malzemeler :
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 kuru soğan
- 1 havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Tavuk suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzerine :
- Sıvı yağ
- Kırmızı pul biber
- Nane
Yapılışı :
Rendelenmiş sarımsak, soğan ve havuç sıvı yağda kavrulur. Şehriyeler eklenir, biraz daha kavrulur. Tavuk suyu ilave edilir. Yumuşayana dek pişirilir. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyu çırpılır. Çorba suyuyla ılıştırılır. Kaynayan suya ilave edilir. 3-4 dakika pişirilir. Tuz ve biberi eklenir. Altı kapatılır. Yağda kızdırılan nane ve biber üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder