Malzemeler :
- 1 adet küçük beyaz lahana
- 1 havuç rendesi
- 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 dal dereotu
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 50 gram kuru üzüm
Yapılışı :
Lahana yıkanır, tuz ile ovulur. 20-25 dakika bekletilir. Suyu sıkılır. Kuru üzümleri suda 10 dakika kadar bekletin. Havuç rendesi, kıyılan maydanoz, üzüm ve ceviz içi ile karıştırılır. Yoğurt ve mayonez çatalla çırpılır. Salataya ilave edilip güzelce harmanlanır. Servis tabağına alınır. Üzeri dereotu ile süslenir. Servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder