Malzemeler :
- Yarım su bardağı un
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı su
- 4 domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Kızarmış ekmek
- Kaşar peynir (isteğe göre)
Yağ eritilir, un eklenir. 3-4 dakika kavrulur. Doğranan domatesler ilave edilir. 10-15 dakika pişirilir. Blender dan çekilir. Kara biber ve suyu eklenir. Kaynayınca kıvamı kontrol edilir. Süt ve yumurta sarısı çırpılır. Çorba suyu ile ılıştırılır. Kaynayan çorbaya eklenir. 1-2 taşım kaynatılır, tuz eklenip altı kapatılır. Ekmekler doğranır, fırında kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Çorbalarınıza tat katmak için ve bayat ekmekleri israf etmemek için doğrayıp fırında kızartabilirsiniz. Hem kolay hemde lezzetli. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder