ŞAFAK ÇORBASI










Malzemeler :

  • Yarım su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı su
  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
Üzerine :

  • Kızarmış ekmek
  • Kaşar peynir (isteğe göre)
Yapılışı :

Yağ eritilir, un eklenir. 3-4 dakika kavrulur. Doğranan domatesler ilave edilir. 10-15 dakika pişirilir. Blender dan çekilir. Kara biber ve suyu eklenir. Kaynayınca kıvamı kontrol edilir. Süt ve yumurta sarısı çırpılır. Çorba suyu ile ılıştırılır. Kaynayan çorbaya eklenir. 1-2 taşım kaynatılır, tuz eklenip altı kapatılır. Ekmekler doğranır, fırında kızartılır. Sıcak servis yapılır.









Çorbalarınıza tat katmak için ve bayat ekmekleri israf etmemek için doğrayıp fırında kızartabilirsiniz. Hem kolay hemde lezzetli. :)

                                                                                                 




                                                             Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...