DEREOTLU POĞAÇA













Malzemeler :

  • 3 yumurta (1 sarı üzerine)
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 demet dereotu
  • 50 gr. margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (en az 3 bardak)
  • Tuz
İç Malzemesi İçin :


  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 su bardağı beyaz peynir
Yapılışı :

Dereotu ince kıyılır. Sıvı yağ ile karıştırılır. Kalan malzemeler eklenip yoğrulur.Üzeri örtülür, buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir. Unlanmış tezgahta hamur tekrar yoğurulur. Bezelere ayrılıp elle açılır. İç malzemesi konulup kapatılır. 













Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Servis tabağına alınıp servise sunulur.






                                                                           
                                                               Afiyet Olsuun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...