OVMAÇ ÇORBASI











Malzemeler :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine :
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nane
Yapılışı :

Çorba tenceresine un, dövülmüş sarımsak, sirke ve yoğurt alınır. Karıştırılıp suyu ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle köfte yoğurulur. Minik minik yuvarlanır. Kaynayan çorbaya eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Tuz eklenir, altı kapatılır. Tereyağ da kızdırılan nane üzerine gezdirilir. 
  • Aslında köfteleri tencereye atmadan önce az yağda kızartırsanız dağılmazlar.  :)




                                                             Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...