MANİSA KEBABI















Malzemeler :

  • 750 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım paket mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Krep İçin :
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine :
  • Domates dilimi 
  • Sivri biber
  • Taze kaşar peynir
Yapılışı :

Soğan piyazlık doğranır. Etlerle beraber tereyağ da kavrulur. Dilimlenmiş havuç eklenir, biraz daha kavrulur. Küp doğranan patates ve mantarlarda ilave edilir. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Krepler pişirilir. 

























Bir kasenin üzerine alınır, içine ılıyan kebaptan konulur, sarkan kenarlar toparlanır ve az yağlanmış tepsiye ters çevrilir. Üzerine ince bir dilim kaşar, yuvarlak domates dilimi ve sivri biber konulup kürdanla tutturulur. 

























Etin kalan sosu tepsiye dökülür. 200 derece fırında peynir kızarana dek pişirilir. Sıcak servis yapılır.









                                                   Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...