ACEM PİLAVI












Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 2 adet tavuk but (büyük)
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :

Pirinç tuzlu sıcak suda 1 saat bekletilir. Nohut haşlanır, havuç rendelenir. Biraz sıvı yağda sotelenir. Tavuk haşlanır, didiklenir. Az sıvı yağda sotelenir. Altı dar, üstü geniş bir tencerenin en altına tavuk eti, üzerine haşlanmış nohut, sotelenmiş havuç, en üste de süzülen pirinç konulur. 4 su bardağı su kenardan dökülür. Tuz, karabiber ve tereyağ üzerine konulur. Pirinç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Tencere bir tepsiye ters çevrilerek servise sunulur. 
  • 4 su bardağı suyun 2'sini tavuk suyu koyarsanız lezzeti artar. Hepsini tavuk suyu koyarsanız çok ağır bir pilav olur. Bu yüzden 2 su bardağı normal su, 2 su bardağı da tavuk suyu katabilirsiniz.




                                                                       Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...