Malzemeler :
- 1 kilo havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Biraz sıvı yağ
İç Malzeme :
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- Az sıvı yağ
- 300 gram süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Dereotu
Yapılışı :
Kuru soğan çok ince kıyılır. Sıvı yağda çok az sotelenir. Rendelenen havuçlar da eklenir, yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Yumurta sarıları eklenip karıştırılır. Yumurta akları ile bir tutam tuz karıştırılıp kar haline getirilir. Tahta kaşık ile havuçlu karışıma yedirilir. Kağıt serili tepsiye düzgünce serilir. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Sıkıca bir kat sarılır. İç malzemeler içine konulup tekrar sarılır. Üzerine süzme yoğurt serilir, dere otu ile süslenir.
- İç malzeme için biberler ince ince doğranır, az sıvı yağda sotelenerek dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurt ile karıştırılır.
- Kesinlikle yağlı kağıt kullanın, yoksa rulo sarmakta zorlanabilirsiniz.
- Değişik bir salata fakat tadına doyum olmuyo, yapmakta sakın tereddüt etmeyin. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder