Malzemeler :
- 5 yumurta (oda ısısında)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kabartma tozu
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 7-8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 vanilya
- Yarım limon kabuğu rendesi
Krema için vanilya ve limon kabuğu rendesi hariç tüm malzemeler karıştırılır. Muhallebi kıvamında pişirilir. Vanilya ve limon kabuğu eklenip altı kapatılır. Çırpma kabında yumurta akları ve toz şeker iyice çırpılır. Yumurta sarıları eklenir, biraz daha çırpılır. Bir tabakta harmanlanan un, nişasta ve kabartma tozu yavaşça ilave edilir. Tahta kaşıkla harmanlanır. Fırın tepsisine kağıt serilir. Hamur düzgünce üzerine yayılır. 17- derece de yaklaşık 10-12 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, kağıdı ile rulo sarılır. Üzerine ıslak bez örtülür, soğutulur. Kağıdı çıkarıldıktan sonra içine krema sürülür. Tekrar rulo sarılır. Kalan krema ile üzeri sıvanır. İstenilen şekilde süslenip servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder