GÜL TATLISI













Malzemeler :

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yarım kg)
  • Gıda boyası (isteğe göre)
Şerbet İçin :


  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limon
Yapılışı :

Margarin, yumurta ve irmik yoğurma kabında güzelce karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve isteğe göre gıda boyası eklenerek kulak memesi kıvamında yoğurulur. 15 dakika dinlendirilir. Unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile açılır. 














Çay bardağı ile kesilir. 3 yuvarlak, kenarları biraz dışta kalacak şekilde üst üste konur. 























Resimde ki gibi rulo sarılır. Ortadan kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derece fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbet dökülür. Servis tabağına alınıp servise sunulur.







                                                                  Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...