KABAK OGRETEN























Malzemeler :

  • 6 adet kabak
  • 1 kemiksiz tavuk göğsü
  • Yarım paket mantar
  • 100 gram taze kaşar peyniri
  • Biraz sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Beşamel Sos İçin :
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım litre süt
  • Tuz
Yapılışı :
























Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur. Yumuşayana dek haşlanır. Ilıyınca boydan ikiye bölünür. Kaşıkla içleri çıkartılır.


















Temizlenip kıyılan mantarlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Doğranan tavuk etleri ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir.



















Beşamel Sos Yapılışı :

Yağ eritilir, un sararana dek güzelce kavrulur. Sonra süt yavaş yavaş karıştırarak katılır.Kıvam alana dek karıştırılır. Tuzu eklenip altı kapatılır. 


















Hazırlanan beşamel sos mantarlarla karıştırılır. 



















Oyulan kabakların içine doldurulur. Üzerine kaşar peynir dilimi veya rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. İsteğe göre kırmızı biberle süslenir. Üzerleri kızarana dek fırında pişirilir.














  • Kabaklar tuzlu suda haşlanıp, mantarlar ve beşamel sosa da ayrı tuz atıldığı için kıvamını ayarlamanız zor olacaktır. Hepsine azar azar tuz koyun.
  • Mantarları pişirirken tencerenin içine yarım limonu yıkayıp koyarsanız kararmayacaktır. 
  • Ogreten : Sebzelerin beşamel sos ile haşır neşir olması anlamına gelir. :)





                                                                     

                                           Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...