Malzemeler :
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 kuru soğan
- 1 adet pırasa
- 2 domates
- 1 sivri biber
- 1 kırmızı etli biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3.5 su bardağı et suyu
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı :
Mercimek haşlanır, süzülür. Pirinç ve bulgur yıkanır. Pilav tenceresine ince kıyılan soğan ve pırasa alınır. Tereyağ ile biraz kavrulur. Sıvı yağ ve arpa şehriye de eklenip biraz daha kavrulur. Bulgur ve pirinç eklenir, kaburmaya devam edilir. Haşlanan mercimek, ufak doğranan domates ve biberlerde eklenir. 1-2 dakika daha kavrulur. Tuzu ve et suyu eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılınca kıyılmış maydanoz ve dere otu ile harmanlanır. 15-20 dakika dinlendirip servise sunulur.
- Et suyu yoksa 3.5 su bardağı su katabilirsiniz fakat et suyu ayrı bir lezzet katacaktır.
- Ezogelin pilavına ne buldum pilavı da denilebilir. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder