YALANCI AFYON KAYMAĞI













Malzemeler :

  • 1 litre süt
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Bol hindistan cevizi
Yapılışı :

1 tencerede yağ eritilir, un eklenir ve hafif sararana dek kavrulur. Süt ve toz şeker ilave edilir. Koyu muhallebi şeklinde pişirilir. Büyük dikdörtgen bir tepsiye bolca hindistan cevizi dökülür. Yapılan muhallebi üzerine yayılır. 1 gece dolapta bekletilir. Sütle çırpılan krem şanti üzerine sürülür. Dikdörtgen şeklinde dilimlere ayrılır, rulo sarılarak servise sunulur.


  • İsteğe göre, rulo sarmadan önce dilimlerin arasına antep fıstığı veya ceviz koyabilirsiniz, tat verir.





                                                                        Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...