Malzemeler :
- 250 gr. kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (eti kavurmak için)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı nohut
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Biraz sıvıyağ
- 3 su bardağı su veya et suyu
Nohutları bir gün önceden ıslatın. Tencereye sıvı yağ eklenir, et suyunu çekene kadar 10-15 dakika kısık ateşte kavrulur. Bu sırada nohutlar biraz haşlanır. Daha sonra tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Üzerine ince doğranmış soğan ve küp küp doğranmış havuç eklenip kavrulur. Karışıma haşlanmış nohut eklenir. 2 su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra yaygan bir tencerede tereyağ ve sıvı yağda kavrulur. 3 su bardağı et suyu ile pişmeye bırakılır. Pilav piştikten sonra etli karışım üzerine dökülür, bir süre dinlendirdikten sonra servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder