BUHARA PİLAVI









Malzemeler :

  • 250 gr. kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (eti kavurmak için)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı nohut
Pilav İçin :
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz sıvıyağ
  • 3 su bardağı su veya et suyu
Yapılışı :

Nohutları bir gün önceden ıslatın. Tencereye sıvı yağ eklenir, et suyunu çekene kadar 10-15 dakika kısık ateşte kavrulur. Bu sırada nohutlar biraz haşlanır. Daha sonra tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Üzerine ince doğranmış soğan ve küp küp doğranmış havuç eklenip kavrulur. Karışıma haşlanmış nohut eklenir. 2 su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra yaygan bir tencerede tereyağ ve sıvı yağda kavrulur. 3 su bardağı et suyu ile pişmeye bırakılır. Pilav piştikten sonra etli karışım üzerine dökülür, bir süre dinlendirdikten sonra servise sunulur.






                                                                  Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...