Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı su
Köfteleri için :
- 250 gr. kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- Beyaz ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
Sosu için :
- 2 ortaboy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı su
Yapılışı :
Pirinç yarım saat ılık suda bekletilir. Süzülür. Tereyağ da kavrulur. Suyu ve tuzu eklenir. Kısık ateşte pişirilir.Küçük bir tencerede kıyma, rendelenmiş soğan, beyaz ekmek içi, tuz ve karabiberle köfte yoğurulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Biraz sıvı yağda kızartılır. Rendelenmiş domates ve salçası eklenir. Su ilavesiyle biraz pişirilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır. Ortası havuz şeklinde açılır. Soslu köfteler ortaya dökülür. Beraber servis yapılır.
Pirinç yarım saat ılık suda bekletilir. Süzülür. Tereyağ da kavrulur. Suyu ve tuzu eklenir. Kısık ateşte pişirilir.Küçük bir tencerede kıyma, rendelenmiş soğan, beyaz ekmek içi, tuz ve karabiberle köfte yoğurulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Biraz sıvı yağda kızartılır. Rendelenmiş domates ve salçası eklenir. Su ilavesiyle biraz pişirilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır. Ortası havuz şeklinde açılır. Soslu köfteler ortaya dökülür. Beraber servis yapılır.
- Pilav yaparken dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var:
- Tane tane olmasını istiyorsanız pilavı asla karıştırmayın, nişastası açığa çıkacağı için birbirine yapışır.
- Tanelerin beyaz olması için pişirme suyuna 1-2 çay kaşığı limon suyu ve 1 adet kesme şeker atabilirsiniz.
- Et/tavuk bulyon sağlıksız ve katkı maddesi kullanıldığı için pilav yapmadan önce et veya tavuk haşlayıp suyunu kullanmanız lezzetini artıracaktır.
- Pilavınızı mutlaka tahta kaşıkla üstten alta doğru karıştırın, pirinçlerin kırılmasını önlemiş olursunuz.
- Pilavınız pişmiş ama lapalaşmış ise kısık ateşte bir çatal yardımıyla suyunu çekene kadar havalandırarak pişirin.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder