Malzemeler :
- 12 tane kabak
- 1.5 su bardağı sıvıyağ
- 350 veya 400 gr. Kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 su bardağı su
Üzerine :
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
Kabaklar yıkanır, temizlenir ve içleri oyulur. Sıvıyağda hafif pembe olana dek kızartılır. Kıyma ve zeytinyağı kısık ateşte suyunu çekene dek kavrulur. İnce kıyılan maydanoz, ceviz içi ilave edilir. 1-2 dk. pişirilir. Tuz ve biber eklenir, altı kapatılır. Ilıyınca kabakların içine doldurulur. Tencereye dizilir, suyu konulur. Kabak yumuşayana dek pişirilir. Servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt dökülerek servise sunulur.
Kabaklar yıkanır, temizlenir ve içleri oyulur. Sıvıyağda hafif pembe olana dek kızartılır. Kıyma ve zeytinyağı kısık ateşte suyunu çekene dek kavrulur. İnce kıyılan maydanoz, ceviz içi ilave edilir. 1-2 dk. pişirilir. Tuz ve biber eklenir, altı kapatılır. Ilıyınca kabakların içine doldurulur. Tencereye dizilir, suyu konulur. Kabak yumuşayana dek pişirilir. Servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt dökülerek servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder