DAMAT DOLMASI


                                                









Malzemeler : 

  • 12 tane kabak
  • 1.5 su bardağı sıvıyağ
  • 350 veya 400 gr. Kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı su

Üzerine : 

  • Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı : 

Kabaklar yıkanır, temizlenir ve içleri oyulur. Sıvıyağda hafif pembe olana dek kızartılır. Kıyma ve zeytinyağı kısık ateşte suyunu çekene dek kavrulur. İnce kıyılan maydanoz, ceviz içi ilave edilir. 1-2 dk. pişirilir. Tuz ve biber eklenir, altı kapatılır. Ilıyınca kabakların içine doldurulur. Tencereye dizilir, suyu konulur. Kabak yumuşayana dek pişirilir. Servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt dökülerek servise sunulur.  



                                                               



                                                        Afiyet Olsuun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...