Malzemeler :
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 demet semizotu
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 4 dal taze soğan
- 1 kutu mısır konserve
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet kırmızı etli biber
- 2 yemek kaşığı hardal
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Pulbiber
Yapılışı :
Kuru soğan ince doğranır. Sıvı yağ ile kavrulur. Bulgur ilave edilip biraz daha kavrulur. 2 su bardağı su ve baharatlar eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılınca minik doğranan kırmızı biberler eklenir, soğumaya bırakılır. Bütün yeşillikler iyice yıkanır, süzülür. İnce ince doğranır. Sarımsak dövülür, mısır eklenip karıştırılır. Soğuyan bulgur, hardal ve nar ekşisi iyice karıştırılır. Yeşillikler ile harmanlanır. Servis tabağına alınır, servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder