Malzemeler :
- 1 paket fırın makarna
- Tuz
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kaşar peynir rendesi
Makarna kırılmadan tuz ve sıvı yağ eklenmiş tencerede haşlanır (hafif diri kalacak). Küçük bir tencerede tereyağ ve un kokusu çıkana kadar kavrulur. Sütü ilave edilir. Muhallebi kıvamında pişirilir. Tuz ve biberi eklenip altı kapatılır. Beşamel sostan biraz ayrılır. Kalanı makarna ile harmanlanır. Dikdörtgen borcama alınır. Kalan sos üzerine sürülür. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Alınıp üzerine rende kaşar peynir serpilir. Tekrar fırına verilip üzeri kızarana dek pişirilir. (Beşamel sos pişirilirken içine 1 yumurta sarısı koyabilirsiniz).
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder