SEBZE SANATI













Gül yapımı :

Domateslerin kabuklarını enlemesine sonuna kadar dönerek hiç kopartmadan soyup alt kısmını tabak şeklinde kesin (çok ince soymayın). Daha sonra kabuğun ince ucunu elinizde döndürerek sarın ve tabak kısmına oturtun. Gül yapımını kolaylaştırmak için sert domatesler seçmelisiniz. 












Lale yapımı : 

Salatalıktan lale yapabilmek için öncelikle salatalığın alt ucunu kalem gibi soyun. Daha sonra kenarlarını aynı aralıklarla resimdeki gibi kesin. Kestiğiniz parçaları çok derin keserseniz kopabilir. 
Havuçtan lale de aynı şekilde yapılır fakat alt kısmını kalem gibi soymanıza gerek yok, havuç salatalıktan sert olduğu için işiniz daha kolay olacaktır.



























Kendinizi yansıtan güler yüzlü salatalar..











Papatya yapımı : 

Çeri domatesten papatya yapımı çok kolaydır. 2 tane çeri domatesi alın ve dörde bölün. Resimde ki gibi bir içe dönük bir dışa dönük koyarak papatya yapabilirsiniz. Ortasına mısır tanesi ve roka yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.





















Yelkenli Yapımı : 




Önce salatalığı ikiye yarıyoruz, üst kısmı biraz ince olmalı ki yukarı katladığımızda kırılmasın. Sonra bıçak yardımı ile alt kısmına küçük çentikler atıyoruz. Üst kısmını resimde ki gibi kıvırıp kürdanla tutturuyoruz. Domates kabuğuna şekil vererek kürdanın üst kısmına tutturduğumuz zaman yelkenlimiz hazırdır.














Kahvaltılık için : 

Çeri domateslerin ve içi oyulup yuvarlak kesilmiş salatalıkların içini peynir ve kırmızı biber içleriyle doldurup kahvaltıda güzel bi menü oluşturabilirsiniz.




                                           

                Şimdiden Afiyet Olsuun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...