KESTANELİ BULGUR PİLAVI













Malzemeler : 

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 400 gr. kestane
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • Tuz
Yapılışı :

Kestaneler az tuzlu suda haşlanıp soyulur. Soğan yemeklik doğranır. Tereyağ ile kavrulur. Su ve baharatları eklenir. Kaynayınca bulgur ve kestane ilave edilir. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir. 10-15 dakika demlendirilir. Sıcak servis yapılır.




                                                                                           



                                                   Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...