RUMELİ BÖREĞİ




















Malzemeler :

  • 3 adet yufka
  • 1 tavuk göğsü
  • Çeyrek limon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
Sos İçin :

  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta sarısı
Üzerine :

  • Tereyağ
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı :

Tavuk göğsü limonlu su ile haşlanır, didiklenir. Tuz ve karabiberle tadlandırılır. Yufka 4'e bölünür. İçine sıvıyağ sürülür. Tavuklu harçtan konulur. Rulo sarılır. Gül böreği şekli verilir. Çok az yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derece fırında kızarana dek pişirilir. Fırından alır almaz 2 bardak tavuk suyu üzerlerine gezdirilir. Tekrar fırına verilir. Suyu çekene dek pişirilir. Küçük bir tencerede sirke hariç tüm malzemeler kıvam alana dek pişirilir. Sirke eklenip altı kapatılır. Börek servis tabağına alınır, üzerine sos dökülür. Tereyağ da kızdırılan kırmızı biber üzerine gezdirilir. Servise sunulur.



                                                                   


                                                   Afiyet Olsuun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...