Malzemeler :
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
Şekerli ılık süt ve maya bir kapta kabartılır. Biraz un elenip ortası açılır, tuz etrafına serpilir. Ortasına sıvı yağ mayalı süt konup yumuşak bir hamur yoğurulur. Üzeri örtülüp kabarana dek mayalandırılır. Tekrar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Yaklaşık 20 dakika tepsi mayası yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
170 derece fırında kabarana dek pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine biraz sıvı yağ sürülür.
- Mayalı hamurları her zaman sıcak ortamda mayalandırın, kabartıp tekrar yoğurursanız da daha pofur pofur poğaçalar elde edersiniz. :)
- Tepsi mayası da fırını 50 dereceye alıp 20 dakika kadar poğaçalarınızı bekletmenizdir.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder