ALMAN PASTASI






















Malzemeler :

Kek İçin : 

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
Krema İçin :


  • Çeyrek paket margarin
  • Yarım litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
Arasına :


  • 2 adet muz
Üzerine :


  • Pudra şekeri
Yapılışı :

Yumurta ve şeker 5-6 dakika çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir, karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilir. Tahta kaşıkla harmanlanır. Yağlanmış unlanmış yuvarlak kalıba dökülür. 175 derece fırında pişirilir. Küçük bir tencerede margarin ve vanilya hariç kalan malzemeler karıştırılıp pişirilir. Altı kapatılınca yağ ve vanilyası eklenir. Mikserle çırpılır. Pişen kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir. Krema arasına sürülüp muzlar yerleştirilir, diğer kat üzerine kapatılır. Servis yapılacağı zaman üzerine bol pudra şekeri serpilir.





                                                                                 


                                                   Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...