Malzemeler :
- 1 kg. patates
- 1 limon
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze yeşil soğan
- 3 adet havuç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 300 gr. pancar turşusu (Kırmızı lahana rendeside olabilir)
Havuç rendelenir, sıvı yağda kavrulur. Patatesler tuzlu suda haşlanır, ezilir. Yeşillikler ve turşu ince ince doğranır. Bir kabın içerisinde ezilen patates alınır. Sıvı yağ, limon suyu ve tuz eklenip yoğurulur. 2'ye ayrılır, 1'ne doğranan yeşillikler diğerine pişen havuç eklenir. Ayrı ayrı yoğurulur. Ortası delik bir kek kalıbı sıvı
yağ ile yağlanır. En alta doğranan pancar turşusu, üstüne havuçlu patates ve en üste yeşillikli patates konulur. Elle biraz bastırılır. 3-4 saat buzdolabında bekletilir. Ters çevrilip servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder