Malzemeler :
- 5 adet kalın pırasa
- 1 büyük kuru soğan
- 250 gr. kıyma
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Yarım limon
Pırasanın beyaz kısımları 4-5 cm. uzunluğunda kesilir. Tuzlu suda hafif haşlanır, süzülür. Katlarına ayrılır. Yemeklik doğranan soğan kalan malzemelerle yoğrulur. Pırasaların içine yandan biraz kalacak şekilde doldurulur. Tencereye düzgünce dizilir. Üzerine düz bir tabak kapatılır. Üzerini geçene dek su eklenir. Limon sıkılır. Kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirilir. Bir tabağa alınıp servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder