FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI













Malzemeler : 

  • 1 litre tavuk suyu
  • 5 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine :

  • Kıtır ekmek
  • Kaşar peynir rendesi
Yapılışı :

Soğanlar piyazlık doğranır. Tereyağ da rengi karamelize olana dek kavrulur. Un eklenip 1-2 dakika daha kavrulur. Tavuk suyu eklenir. 15-20 dakika pişirilir. Ilıştırılan sütü ilave edilir. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber eklenir. Kaselere alınan çorbanın üzerine kıtır ekmek ve peynir rendesi serpilir. Sıcak servise sunulur.




                                                                                 



                                                      Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...