KABAK ÇORBASI












Malzemeler :

  • 1 kg. yeşil kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 küçük krema
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine :

  • Dereotu
Yapılışı : 

Kabaklar temizlenir, rendelenir. Biraz tuzlu suda pişirilir. Blender dan çekilir. Çorba tenceresinde sıvı yağ ve un biraz kavrulur. Kabaklar suyu ile eklenir. Kaynadıktan sonra kıvamı kontrol edilir. Gerekirse su eklenir. Kaynadıktan sonra tel şehriyesi eklenir. Şehriye pişince ılıştırılan krema eklenir. 1-2 dakika kaynatılır. Tuz ve biber ilave edilip altı kapatılır. Kıyılmış dereotu ile servis yapılır.




                                                                             



                                                 Afiyet Olsuun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...