Malzemeler :
- 1 kg. pazı
- 1 adet kuru soğan
- 350 gr. beyaz peynir
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım demet taze nane (1 tutam kuruda olur)
- Yarım demet taze reyhan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 adet rende domates
- Tuz
- Karabiber
Üzerine :
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
Pazı saplarından ayrılır. Sıcak suda 5-6 dk bekletilir sonra da süzülür. Soğan, reyhan ve nane ince kıyılır. Bulgur, peynir, tuz, karabiberle güzelce karıştırılır. Pazı yapraklarına sarılır. Sarmalar fırın kabı veya borcama dizilir. Rendelenmiş domates ve salça bir kasede karıştırılır. Biraz su ile inceltilir. Sarmanın üzerine gezdirilir. 180 derece fırında 35 dk. pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servise sunulur.
Pazı saplarından ayrılır. Sıcak suda 5-6 dk bekletilir sonra da süzülür. Soğan, reyhan ve nane ince kıyılır. Bulgur, peynir, tuz, karabiberle güzelce karıştırılır. Pazı yapraklarına sarılır. Sarmalar fırın kabı veya borcama dizilir. Rendelenmiş domates ve salça bir kasede karıştırılır. Biraz su ile inceltilir. Sarmanın üzerine gezdirilir. 180 derece fırında 35 dk. pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder