Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı bezelye
- 50 gr. antep fıstığı
Üzerine :
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı :
Pirinç sıcak suda iyice yıkanır, süzülür.
Tereyağ ile kavrulur. Suyu, tuzu, biber ve bezelyesi eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Küçük bir kapta un, tuz, yumurta ve 1 kaşık yağ yoğrulur. Merdane ile açılır. İnce şeritler kesilir. Yuvarlak dipli bir tencere veya
borcam margarinle yağlanır. Şeritler kafes şeklinde dizilir. Aralara antep fıstığı yerleştirilir. Pilav üzerine dökülür, biraz bastırılır. Kenardan sarkan hamurlar üzerine kapatılır. 180 derece fırında hamur kızarıncaya dek pişirilir. Ters çevrilip servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder