Malzemeler :
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 havuç rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- Tuz
- Karabiber
Üzerine :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Kırmızı pul biber
- Nane
- Kekik
Yapılışı :
Soğan yemeklik ince kıyılır. Pembeleşene kadar sıvıyağda kavrulur. Rende havuç, salçalar ve mercimek eklenir. 2-3 dk. daha kavrulur. Suyu eklenir. 20-25 dk. pişirilir. Pirinç, bulgur, tuz ve karabiberi eklenip biraz daha pişirilir. Tereyağ eritilir. Baharatlar eklenir (biraz kızdırın). Çorbanın üzerine gezdirilir. Servis yapılır.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder