Malzemeler :
- 1 kg, hamsi
- 1 kase pirinç
- 1 kuru soğan
- Biraz sıvıyağ
- 1 kase su
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Nane
- Karabiber
- Tuz
- 1 kesme şeker
Yapılışı :
Pirinç 20 dakika sıcak suda bekletilir. Yemeklik doğranan soğan, fıstık ile sıvı yağda kavrulur. Süzülen pirinç eklenir. 5 dakika kavrulur. Tuz, şeker, su ve kuş üzümü eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilir. Karıştırılıp altı kapatılır. Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, biraz tuzlanır.
Yağlanmış borcama dışı alta gelecek şekilde yan yana sıkıca dizilir. Pilav üzerine boşaltılır. Kenarda kalan hamsiler üzerine kıvrılır. Kalan hamsi üzerine dizilir. 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Ters çevrilerek servise sunulur.
- Hamsileri mutlaka sıkı sıkı dizin, piştiğinde çektiği için boşluk olur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder