İÇ PİLAV / TAVUK

        






Malzemeler :
 


  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket kuş üzümü
  • 250 gr. dana çiğeri
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • Kara biber
  • Yenibahar
  • Tarçın


Yapılışı : 

Pirinç 1 saat ılık suda bekletilir. Rendelenmiş soğan dolmalık fıstıkla sıvı yağda kavrulur. Süzülen pirinç eklenir, biraz daha kavrulur. Suda bekletilen kuş üzümü, suyu ve kesme şekeri eklenir. Pilav pişirilir. İndirmeye yakın haşlayıp süzülen ciğer eklenir, karıştırılır. 1 kasede karıştırılan baharatlar kıyılan maydanozda eklenir. Karıştırılıp demlenmeye bırakılır. Sonra servis tabağına alınıp servise sunulur.




                                                                   


                          Afiyet Olsuun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...