KURULUK DOLMA














Malzemeler :

  • 1 bağ kuru biber
  • 3 adet kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 350 gr. kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
Üzerine :

  • Kuzu kemiği
  • Taze sumak
  • Nar ekşisi
  • 1-2 diş sarımsak
Yapılışı :

Soğan, sarımsak ve maydanoz ince kıyılır. Kıyma, baharatlar ve salçalar eklenir. İyice yoğurulur. Pirinç ilave edilip tekrar yoğurulur. Kuru biberler 2-3 dakika kaynatılır. Süzülür, ağızlarından 2 parmak kalana dek doldurulur. Dolma tenceresinin altına 1 kaşık salça, iri doğranan sarımsak ve çok az sıvı yağ yakılır. 
























Kemikler dizilir, dolmalar yatay olarak yerleştirilir. Üzerine düz bir tabak kapatılır. Tabak hizasına gelene kadar su eklenir. Kaynayınca altı kısılır. Sumak suyu ve nar ekşisi eklenir. Yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Bir tepsiye ters çevrilerek servise sunulur. 











  • Dolma yaparken tencerenin dibine dana kemiği ya da etli kemik alıp koyarsanız her zamankinden daha lezzetli olacaktır :)





                                                               Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...